понеділок, 20 квітня 2015 р.

Що робити до та після масажу?

Вітаю вас любі мої! Моя чергова статя до вашої уваги. Минула моя стаття (про турботу про спину) захопила тему масажу. Сьогодні хочу розповісти вам про те, що варо робити до та після масажу. Як виявляється, до нього потрібно теж готуватися! До вашої 7 невеликих, але ефективних порад.

1. Пошуки масажиста.
Моя вам порада, не йдіть до першого-ліпшого масажиста. Запитайте поради у ваших друзів та знайомих. Нехай вони поділяться враженнями про тих спеціалістів, в яких вони проходили курс масажу. Відвідайте кілька масажистів перш ніж зробити остаточний вибір. Перед початком прцедури запитайте у масажиста диплом або сертифіка,який підтверджує його кваліфікцію. Також запам'ятайте, що сеанс може тривати від 30 хвилин до 2-х годин.

2. Одяг.
Ідучи на масаж одягніться щось максимально просте. Звісно, вас ніхто не обмежуватиме, але буде краще, якщо ви швидко роздягнетесь та одягнетесь. Для східного масажу захопіть із собою легкий халатик.

3. Безпосередньо перед масажем.
До кабінету масажиста прийдіть трхи зазделегідь. Це потрібно для того, щоб організм та тіло заспокоїлись та розслабились. Перед початком процедур повідомте масажисту про травми (якщо такі є). Також я рекомендую прихопити із собою олію для масажу яка не викликає у вас алергічної реакції. Тому що буває всяке. Також запитайте масажиста про необхідність власного рушника.

4. Під час масажу. 
Кабінет, в якому вам робитимуть масаж має бути теплим та тихим. Небійтесь казати якщо ви відчуваєте дискомфорт та біль. Постарайтесь якомога більше розслабитись та не розмовляти без зайвої потреби.

5. Після масажу.
Після того як вам зробил масаж піднімайтесь повільно та ненапружено. Сонливість та розслабленість є природними після якісного мсажу. Тому будь-які різкі рухи можуть виклкати у вас больові відчуття та можуть пошкодити м'язи. Також після масажу доречно буде випити води та відпочити кілька хвилин. Не рекомендовано впродовж доби вживати алкоголь та гостру їжу. ле таке обмеження швидше має бути за рекомендацією лікаря.

6. Не переохолодіться.
Під час масажу тіло натрівається. І якщо відразу вийти на вулицю будучи лугко одягненими, то можна отримати серйозну шкоду для здоров'я.

7. Рекомендація для масажу.
Для того щоб пройти лікувальний курс масажу проконсультуйтесь із лікарем. Він допоможе обрати правильний тип масажу. А також перевірить чи немає у вас протипоказів для того чи іншого виду масажу. Масаж для розслаблення та для профілактики є особливим видом масажу. Його частіше роблять в салонах та приватних кабінетах, ніж в лікарні. Але навіть перед початком такого роду масажу обговоріть його із спеціалістом.

Що ж любі мої, сподіваюсь ця стаття була корисною для вас. Повідомте мене про це!

Немає коментарів:

Дописати коментар