неділя, 26 квітня 2015 р.

10 заповідей довголіття

Вітаю вас любі мої! Сьогодні доволі незвична тема моєї статті. Як я нещодавно дізналася, нещодавно міжнародна група лікарів, дієтологів та психологів розробила такі собі "заповіді" довголіття. Члени цієї групи стверджують, що дотримуючись цих правил ви зможете трохи подовжити красу та зробите приємнішим земне існування.



     Тож до вашої уваги представляю ці "заповіді".
1. Не переїдайте. Експерти рекомендують вживати не звичні 2500 кілокалорій ( а дехто й більше), а обмежитися 1500 кілокалоріями. Таким чином ваші клітини отримають певне розвантаження та зможуть буди активними довше. Це, в свою чергу дозволить клітинам швидше оновлюватися, і організм стане менш сприйнятливим до захворювань.

2. Ваше меню має відповідати вашому віку. Для прикладу: у 30-ти річних жінок перші зморшки з'являться пізніше, якщо вони регулярно вживатимуть печінку та горіхи. Після 40 років корисним є бета-каротин. Коли вам за 50 - для підтримання форм кісток необхідний кальцій, для серця - магній. Ящо ж говорити про чоловіків, то після 40 років доречним буде селен ( міститься в сирі та нирках). Якщо вам за 50 - частіше вживайте рибу, вона захистить серце та кровоносні судини.

3. Робота до душі. На думку деяких спеціалістів робота сприяє омолодженню. Вони стверджують, що професії диригента, філософа, художника та священика дозволяють людині довше зберігати молодість.

4. Знайдіть свою "половинку". Кохання - найкращі ліки проти старіння. Під час сексу у організмі виробляється так званий "гормон щастя" - ендорфін. Цей гормон відповідає за міцність нашої імунної системи.

5. Майте на все власну точку зору. Як запевняють вчені, люди, які мають власну думку, рідше впадають у депресію та пригнічені стани.

6. Рухайтеся. Для того, щоб ваше життя було довгим займайтесь спортом мінімум 8 хвилин в день. Спорт сприяє появі гормону росту. Це дуже важливо, адже кількість цього гормону починає зменшуватися вже після тридцяти років.

7. Спіть у прохолодній кімнаті. Згідно досліджень, якщо ви хочете зберегти молодість, то спати потрібно при температурі 17-18 градусів Цельсія.

8. Тіште себе. Час від часу балуйте себе речами які вам до вподоби.

9. Не слід завжди стримувати гнів. Люди, які стримують гнів у собі є більш схильними до будь-який захворювань, у тому числі й злоякісних пухлин. Згідно міжнародних досліджень 64% респондентів, які страждають від раку, - це люди, які стримують гнів у собі.

10. Тренеруйте головний мозок. Не давайте вашому мозку "спати". Адже "працюючий мозок" дозволяє сповільнити процес вікової деградації розумових здібностей, активізується робота серця та системи кровообігу й обмін речовин. Для того щоб змусити мозок працювати розв'язуйте кросворди, ребуси, грайте в логічні ігри, вивчайте іноземні мови.

    Знаєте любі мої, ці рекомендації дійсно дуже корисні, але все-таки, я б додала ще кілька, особисто від мене - уникайте стресів любі мої, менше вживйте широко рекламованих фаст-фудів, краще споживайте свіжоприготовану їжу . Також не забувамо про овочі та фрукти. А ще ретельно пережовуйте їжу , адже є така поговірка:" чим довше жуєш, тим довше живеш" І у вас все буде добре!

Немає коментарів:

Дописати коментар